Nog maar 1 maandje... - Reisverslag uit Doesburg, Nederland van Fay Senhorst - WaarBenJij.nu Nog maar 1 maandje... - Reisverslag uit Doesburg, Nederland van Fay Senhorst - WaarBenJij.nu

Nog maar 1 maandje...

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Fay

04 Januari 2010 | Nederland, Doesburg

Josine vliegt nu ergens boven Amerika, voor een halfjaar studeren in Toronto. Ik ben de volgende uit de vriendinnengroep..Jaja het echte aftellen is begonnen..Over exact 1 maand , 4 februari, vlieg ik richting het zonnige zuiden voor een groot avontuur.
Vandaag in Den Haag mijn visum opgehaald.. ( voor een handeling van 2 min. 4,5 uur gereisd maarja dat hoort er blijkbaar bij..) 20 januari nog de laatste spuit en een dezer dagen nog een laatste bijeenkomst met de club ter voorbereiding op…
Nichtje Anne is net terug van het project en heeft me inmiddels al voorzien van de nodige tips. Het geen waar ik tot nog toe het meest over in zit is die 20 kg bagage die maar mee mag. Voor een vakantie van 2 a 3 weken zit ik namelijk al gauw aan dat gewicht ( hier moet ik bij vermelden dat de helft dan ook ongedragen weer mee terug naar huis gaat..) maar nu ga ik toch echt 5 maanden weg. Er moet ook nog schoolwerk worden gedaan en deze boeken zijn ook niet al te licht. Verder zit ik al aan een uhhh 6 paar schoenen, waaronder de zeer charmante teva-sandelen en niet te vergeten mijn oude vertrouwde 4daagse wandelschoenen.
Uiteraard is er dan ook nog verschil tussen werkkleding, strandoutfits, jungle-proof kleren, feestjurkjes en rokjes.. en voor de koude nachten vanaf april een aantal dikke truien e/o vesten. Enfin, de meeste vrouwen onder ons zullen begrijpen dit wordt nog een zware opgave..
Nog 31 dagen te gaan… of misschien beter nog 31 dagen volop genieten van mijn leventje hier in het koude kikkerlandje, alhoewel.. die sneeuw zorgt toch wel voor mooie plaatjes. Mijn laatste werkdag gehad bij Du Midi ( in augustus pak ik de draad weer op ), waardoor ik in de weekenden mijn tijd kan doorbrengen met de mensen van wie ik hou. Ik ben dan ook al behoorlijk volgeboekt, maar ik zie erg uit naar de gezellig uitstapjes en laat alles maar over me heen komen. Nu eerst nog twee weken doorbikkelen op mijn huidige stage en de laatste twee weken van januari vrij en dus tijd om de laatste zaken te regelen.
Het contact met het thuisfront zal even wennen zijn. In plaats van dagelijks contact in het ‘echt’ zullen we over moeten op mail, msn, telefoon en skype. Al moet ik voor dat laatste nog even op pad voor een microfoon en webcam;) Dit zal op sommige momenten best even lastig zijn, maar ik vertrouw erop dat we ons hier door heen slaan. Verder krijg ik zeer waarschijnlijk halverwege bezoek van paps en mams.. en sluit ik mijn laatste 3,5 week Afrika af samen met Luuk. Die ik uiteraard het WK voetbal niet kan onthouden.
Nog 31 dagen en dan gaat mijn grote droom van start. Spanningskriebels maar ben me vooral heel erg aan het verheugen op de komende tijd. 2010 begint met uitdaging! De opgedane ervaringen komen me hopelijk goed van pas om ook het tweede deel van 2010, hier in Nederland, op een net zo’n mooie manier voort te zetten.

Nog 31 dagen… en dan gaat het eindelijk beginnen!

• 04 Januari 2010 - 18:50

Anouk:

Eej meisz!

leuk verhaal al om nu al te lezen! leef echt helemaal met je mee! Ik hoop alleen dat aankomende maand ontzettend langzaam zal gaan want ga je echt onwijs missen als je weg bent!! En dan is Joosz nu ook al weg, wordt hier wel een saaie bedoening!! Hoop echt dat je t daar naar je zin gaat hebben en dat alles goed gaat zodat je ook weer veilig thuis komt over een paar maandjes! Maar aankomend maandje kan gelukkig iedereen hier nog ff van je aanwezigheid genieten!!

Kusz!!!

• 04 Januari 2010 - 19:32

Anja:

Lieve Fay
    Geniet van de spanning en het avontuur, het is zo'n goeie ervaring om alles wat vertrouwd is los te laten. Succes met loslaten
    liefs

• 04 Januari 2010 - 20:32

Marlie:

Lieve Faye,

Ik vind het fantastisch dat je dit gaat doen. Je schrijft er al zo enthousiast en positief over. Ik/wij gaan je zeker volgen. Succes met alles....en wat een geruststelling dat je alles wat je lief hebt daar ook nog gaat ontmoeten. Geniet er maar van...

Liefs Marlie en fam.

• 04 Januari 2010 - 21:55

Mama:

Hey meis,

Ook voor ons neemt de spanning toe, en groeit de trots met elke dag dat je vertrek dichterbij komt. Ik ben blij dat papa en ik je project daar met eigen ogen mogen zien. Je bent zo enthousiast, maar tevens zie je ook in dat het project ook zwaar en soms moeilijk zal zijn.Gelukkig heb je van Anne al wat informatie gekregen en heb je zelfs foto's en film van de kindjes uit de Village of Hope kunnen zien omdat je tantes samen met Anne daar al een bezoek hebben gebracht. We gaan de komende maand nog lekker van elkaar genieten.
    Dikke kuzz mama

• 04 Januari 2010 - 23:53

Josine:

Heee meis!!
    Ik ben je inderdaad voorgegaan, en het bevalt nu al.
    Afscheid is moeilijk, maar je weet ook dat je weer terug komt, en een mooie tijd gaat beleven!
    Succes met de voorbereidingen, en geniet thuis!
    xx

• 05 Januari 2010 - 18:12

Dylan En Jill:

Hee grote zus,
    Eindelijk zullen we rust hebben...
    haha grapje hoor! We zullen je missen en natuurlijk je verhalen volgen via de site en skypen:D
    Dikke kus van je grote BROER (tje) en je grootste zus ;)

• 17 Januari 2010 - 13:35

Antoinette Kuhlmann:

Hoi Fay,
    Wat leuk om je kaart te ontvangen en het bericht dat we je kunnen volgen op waarbenjijnu. Wat heb je dit: Het is wellicht een druppel uit een grote emmer ellende maar als iedereen er is een druppel uit haalt, zal er uiteindelijk resultaat op grotere schaal geboekt kunnen worden...'' mooi omschreven. Ik wens je een fantastische ervaring toe ... en ... ik ga je volgen (digitaal dan)!
    Veel succes en een mooie reis ... en kom weer heelhuids terug! Groetjes van Antoinette (moeder van Josse)

• 21 Januari 2010 - 16:32

Heey Fay,

Leuk om jouw verhalen te lezen. Nog maar twee weekjes... Zoals ik al eerder heb gezegd, geniet niet met mate! Doe ik ook niet... :P
    Ik zal je via deze weg zeker in de gaten gaan houden (en natuurlijk ook via supervisie)!
    Genietze!

=x=

• 21 Januari 2010 - 17:40

Liesette :

Nou Fay wij van cafe du Midi zullen je ook heel erg missen. wensen je een hele fijne tijd toe en sluiten je graag weer in onze armen in augustus.
    liefs van ons.

• 29 Januari 2010 - 17:28

Marieken:

lieve fay,
    geweldig dat jij z'n onder neming aan durft.super van je.en weet ik zal je volgen.
    lieve groetjes,marieken.xx