Klaar voor vertrek - Reisverslag uit Doesburg, Nederland van Fay Senhorst - WaarBenJij.nu Klaar voor vertrek - Reisverslag uit Doesburg, Nederland van Fay Senhorst - WaarBenJij.nu

Klaar voor vertrek

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Fay

03 Februari 2010 | Nederland, Doesburg

Na veel wikken en vooral wegen, wegen en nog eens wegen is mijn koffer ingepakt met de juiste, broodnodige en met zorg uitgezochte spullen. Dit was, zoals verwacht, nog een behoorlijke klus. De koffer weegt van zich zelf al 3 kg, tel daar de school-, afrika- en leesboeken bij op en ik zat al op 10 kg. Enfin, ik heb shampoo en andere toiletartikelen thuis gelaten en alleen wat kleding en schoeisel meegenomen. Allerlei opladers voor mijn electronica en wel wat aspirines e.d. Na veel getwijfel en een gewicht van 24 kg heb ik besloten de gok maar te nemen en morgen maar af te wachten wat de kosten van het overgewicht zullen zijn. Voor paps en mams( die van 14 april t/m 1 mei komen) ligt er al een stapeltje klaar met wat warmere kleding en mijn FeeK (ofwel WK-oranje-pakketje) om mee te nemen. Zo kan ik hun wat zomerkleding mee terug geven en denk ik dat ik me er wel mee red. Daar kan ik ook een hoop kopen, maar toch als ik het al heb vind ik het zonde om allemaal daar te halen, want dat geld kan ik uiteraard ook anders besteden;)!
Ik wil iedereen nu al vast bedanken voor alle lieve berichtjes, kaartjes, krabbels en smsjes. Het is echt fijn om te weten dat iedereen zo meeleeft en dat ik, eenmaal daar, in moeilijke momenten kan rekenen op de nodige steun vanuit Nederland. Ik heb met name de weekenden van Januari goed besteed met familie en vrienden. Samen met Luuk een weekendje in Scheveningen geweest, uit eten met het gezin, Familie weekend met de Sennies en afgelopen weekend stond geheel in het teken van afscheid nemen. De dansmeisjes, een aantal klasgenoten, familie, kennissen en de buurt en vervolgens nog mijn vriendinnetjes en een borrel met een aantal lieftallige collega’s! Ik ben zo onwijs verwend en helaas kan ik niet alles meenemen, maar heb ik een goede selectie gemaakt!
En nu, nu is het bijna zo ver. Morgenmiddag om 2 uur vertrekt het vliegtuig vanaf Schiphol. De koffer staat klaar, de handbagage zo goed als en bank en verzekeringszaken zijn geregeld. Nog even extra muziek op die ipod gezet, en owja heb ik wel aan die bikini gedacht?, Weer de koffer los: had ik mijn zonnebril nu al wel of nog niet ingepakt… eigenlijk is het tijd om te gaan. Al weken bezig om alle spullen te verzamelen, sommige mensen al meerdere malen gedag gezegd. Ik heb de keuze gemaakt om dit avontuur aan te gaan en ik ben ook klaar om te gaan. Een halfjaar op mezelf in een ander land, mijn eigen boontjes doppen en aan mezelf bewijzen dat ik op eigen benen kan staan.
Tegen het afscheid nemen morgen van het thuisfront en mijn scheetje zie ik erg op! Gister heb ik Luuk blij gemaakt met een overlevingspakket, zodat hij die 4,5 maand in Nederland zonder mij ietsje makkelijker doorkomt!;) Ook van hem krijg ik van 20 juni t/m 15 juli bezoek. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen 3,5 week rond te reizen, en ook aan hem te laten zien waar ik in die maanden (aan) gewerkt heb! Ik zal hem in die tussentijd vreselijk gaan missen!
Morgen gaat mijn avontuur beginnen en ga ik samen met 15 andere studenten wonen in Grabouw. (Een plaatjes 30 min. rijden van Kaapstad af). Als we aangekomen zijn gaan we direct shoppen ( handdoeken, toiletspullen etc.) ook zal ik dan direct een Zuid-Afrikaans sim-kaartje kopen. Ik neem twee mobiele telefoons mee en ben dus ook bereikbaar op mijn huidige Nederlandse nummer. Het Afrikaanse nummer en mijn adres zal ik zo spoedig mogelijk vermelden op deze site!
Komend weekend gaan we gebruiken om te acclimatiseren en zaterdagavond gaan we genieten van een BBQ georganiseerd door de studenten die er nog zitten. De eerste week staat in het teken van kennismaken met allerlei supervisors en andere begeleiders. Ook gaan we op visite bij alle projecten en kun je vast kennismaken met het jouwe. Volgend weekend gaan we met de club op kamp en activiteiten uitvoeren in het kader van teambuilding! ( ook het beklimmen van de Tafelberg staat waarschijnlijk op het programma!)
Daarna gaan we echt aan de slag en wel onder het motto: Go with the flow! Vanwege de cultuurverschillen zul je doelstellingen keer op keer bij moeten stellen en leren om blij te zijn met kleine resultaten. Dit zal soms frustrerend werken maar langzamerhand zullen we allemaal meer thuis raken in de Zuid-Afrikaanse cultuur en om leren te gaan met de problematiek, de waarden en de normen van dit land.
Vanavond nog gezellig thuis eten, Dylan succes wensen met zijn laatste dagje cito-toets, en dan met paps, mams en Luuk op naar Amsterdam.

Mijn avontuur gaat naar een jaar van voorbereiden eindelijk beginnen. Ik hou jullie op de hoogte en zal mijn avonturen ondermeer via deze site delen.

Tot snel,

Fay!

• 03 Februari 2010 - 15:47

Josine:

Hihi ik ben de eerste ;)
    Zo te zien is het inpakken gelukt, ook al kostte het wat moeite! Maar zolang je geld hebt, en het er aan uit kan geven, is alles te koop!
    Ik ben echt heel benieuwd naar jouw ervaringen en positief werk dat je daar gaat verrichten!
    Je schrijft echt als 'Fay', en daar hou ik van!
    Goede reis morgen :)

Liefs

• 03 Februari 2010 - 17:01

Mama:

Al in een eerder bericht schreef ik dat het moment van vertrek steeds dichterbij komt. Nu staan we echt letterlijk aan de vooravond van je grote reis. Het zal morgen voor ons allemaal niet makkelijk worden om je uit te zwaaien, maar wat ben ik nu al supertrots op je. Je lang gekoesterde wens wordt nu werkelijkheid en ik gun je een mooie en leerzame tijd. Je zal best moeilijke en zware onderwerpen tegenkomen, maar weet dat wij er voor je zullen zijn.
    Dikke, dikke kuzz

• 03 Februari 2010 - 17:30

Marlous:

Fay, ik wens je een geweldige tijd in Afrika,
    ben benieuwd naar jou reisverslagen.

groetjes Marlous

• 03 Februari 2010 - 18:08

Anja:

Lieve Fay
    Heel veel plezier, ik ga je missen zorg goed voor jezelf, ben trots op je
    Liefs Anja

• 03 Februari 2010 - 18:20

Eline:

Hoi Fay,

Ik wilde niet achter blijven dus ook even een kort berichtje van mij :)
    Ik hoop dat je een super leerzame en plezierige tijd daar tegemoet gaat. Veel succes!

Liefs Eline

• 03 Februari 2010 - 20:25

Daria:

Fay super spannend allemaal!! Ik wens je heeeeel veel succes en plezier toe! Maak er iets moois van om nooit meer te vergeten!
    Liefs Daria

• 03 Februari 2010 - 20:45

Anne:

Lieve Fay,

Precies een jaar geleden stond het avontuur nog op mij te w88. Nu is het jouw moment..nog 1 nachtje in Nederland en dan kan het eindelijk beginnen. Dezelfde dag, hetzelde huis, zelfde project..raar idee (toch wel beetje jaloers;) maar ben wel heel trots dat iemand uit de familie weer verder gaat met de projecten! Ik gun je een fantastische tijd, weet dat het niet altijd makkelijk is, je zult een hoop elende tegenkomen maar daar staan ook heel veel mooie ervaringen tegenover. Lief nichtje, geniet van elke dag! De tijd vliegt voorbij..
    Als je vragen hebt, het even teveel wordt..je kunt me altijd bellen/mailen..

Liefs Anne

• 03 Februari 2010 - 21:32

Jaap En Ingrid:

Nou gaat het echt gebeuren Fay. We zullen je volgen, en persoonlijk zal ik jou pa 's maandags bij het voetballen wel troosten.
    Geniet!! en tot mail;s

• 04 Februari 2010 - 14:05

Mama:

net terug van schiphol en inmiddels ben jij al geland op Londen Heathrow. Afscheid was moelijk en best even lastig voor papa Luuk en mij, maar zeker ook voor jou. Ik weet dat je het kan en ben supertrots op je. Weet dat we altijd bij je zijn in fijne maar ook moeilijke momenten. Ik kijk uit naar je reisverslagen en in elk geval sluit ik je 14 april alweer in mijn armen. Dikke, dikke kus van mama

• 04 Februari 2010 - 16:08

Ida:

Lieve Fay,

Als je dit lees zit jij al in het warme Afrika, hoop dat je een goeie vlucht heb gehad.
    Zal je op de voet volgen en kijk al uit naar je mooie verhalen en fotos.

Liefs xxxIda

• 04 Februari 2010 - 16:43

Je Broertje:

ik hoop dat je goed aangeland bent en veilig in je huisje in zuid-afrika ik spreek je nog wel op msn en hyves skype kusjes een een hele grote pakkerd van je broertje dylan:):):) de hond voelt al dat jij weg is want hij huilt in het niets vaak fijne stage kus kus je broer en je snurkie

• 04 Februari 2010 - 17:43

Trudy:

Ik merk nu pas hoe wij in die drie maanden van je zijn gaan houden, jouw gezellige lach en vrolijke gebabbel.Jammer dat ik niet durf te vliegen anders waren we dat weekje dat je nog over hebt gekomen. (maar ja je zult maar met je schoonouders opgescheept zitten). Pas goed op jezelf meisje, dikke kus